Salmó amb salsa d'all i llimona
Ingredients
Per a 3 persones
-
600 g de salmó
-
2 dents d'all
-
3 cullerades de mantega (60 g)
-
Suc de 1/2 llimona
-
3 branquetes de julivert
-
Oli d'oliva, sal i pebre
Preparació
Posa un rajolí d'oli en una paella i, mentre s'escalfa, condimenta el salmó amb sal i pebre al gust per ambdues cares. Quan l'oli estigui calent, posa el salmó a la paella amb la pell cap avall. Cuina de 3 a 4 minuts a foc mitjà-alt per cada costat i mou-lo de tant en tant perquè es cuini de manera uniforme.
Col·loca el salmó amb la pell cap avall. Afegeix la mantega i els alls picats i, mentre aquests es cuinen, ruixa el salmó amb la salsa que es va generant.
Incorpora les rodanxes de llimona, el suc de mitja llimona i les fulles de julivert picades. Quan la mantega s'hagi daurat, retira del foc. Aquest procés dura uns 2 o 3 minuts.
Serveix en una safata o plat ben regat amb la salsa i amb les rodanxes de llimona al costat.
Els meus consells per preparar Salmó en salsa d'all i llimona:
Amb el suc de mitja llimona és suficient per donar-li un toc cítric, però si t'agrada amb més sabor a llimona, pots afegir-ne una mica més.
És important que el retiris del foc quan la mantega s'hagi acabat de daurar.
El salmó és un peix que sol agradar a tothom i té tantes formes de preparar-lo que és un d’aquests peixos molt pràctics.